Societat

Un pres acusat de matar un altre a Brians 2 diu que ho va fer per encàrrec

L’acusat, al qual demanen 28 anys, declara que “no tenia res a perdre”

L’apunyalament mortal va tenir lloc l’octubre del 2020

L’home jutjat per apunyalar mortalment un pres de Brians 2 l’octubre del 2020 ha assegurat avui durant el judici que ho va fer per encàrrec d’algú altre. L’acusat, que ja compleix una llarga condemna per assassinat amb arma de foc, ha dit que “no tenia res a perdre” i que va matar l’altre pres perquè havia prostituït menors. Segons l’ACN, l’home ha dit que té molt clar que morirà a la presó perquè té diverses condemnes pendents, però ha demanat poder ser traslladat a una presó d’alta seguretat de fora de Catalunya on no hagi de compartir pati amb presos comuns, i tampoc hagi de passar-se 22 hores diàries sol i aïllat a la seva cel·la.

L’acusat estava condemnat amb sentència ferma des del 2014 a 18 anys de presó per assassinat i a dos anys més per tinença il·lícita d’armes. No obstant, havia estat a presó gairebé de forma continuada des del 2003. El 2016 va apunyalar un altre intern i pocs dies abans dels fets va donar un cop de puny a la mandíbula d’un altre pres.

Els fets pels que és jutjat ara van passar el 13 d’octubre del 2020, cap al vespre. L’acusat era al pati del mòdul 3, que estava vigilat i custodiat per diversos funcionaris de la presó i sense cap discussió prèvia, es va acostar a un altre intern i li va clavar un ganivet de 20 centímetres de fulla. Li va causar 11 ferides incisives i 12 penetrants que li van afectar l’artèria caròtida, el cor, el pulmó i el fetge.

En la primera sessió del judici, l’acusat ha declarat que tenia el ganivet amagat des del novembre del 2018 i que uns dies abans algú li va demanar que matés l’altre, al qual no coneixia de res, “com a favor”. L’argument és que havia prostituït a menors i sortira de la presó al cap de nou mesos. El pres ha reconegut que “no tenia res a perdre” i que mai ha fet mal a innocents. “Si ho veig just, ho faig”, ha assegurat.

La fiscalia li demana 28 anys de presó per assassinat amb traïdoria, i atemptat a l’autoritat, amb l’agreujant de reincidència. A més, li reclama 550.000 euros d’indemnització als familiars de la víctima.

La defensa demana l’absolució al·legant que l’home va actuar “ofuscat” contra la víctima, condemnat per prostitució de menors, ja que la seva filla i la seva neboda havien estat violades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.