Política

rússia

El TEDH condemna Rússia per no haver investigat el cas Nemstov

El tribunal considera que no es van investigar adequadament les al·legacions de motivació política de l’assassinat de l’opositor rus, el 2015 a Moscou

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat Rússia per no haver investigat adequadament l’assassinat el 2015 a Moscou de Boris Nemtsov, un dels principals opositors al president Vladímir Putin. En la sentència publicada aquest dimarts i recollida per l’agència Efe, el tribunal amb seu a Estrasburg considera que tot i que cinc persones van ser condemnades pel crim, les autoritats russes no van investigar les al·legacions de motivació política ni la possible implicació de funcionaris de l’Estat en l’assassinat. El cas va ser dut al TEDH per Zhanna Nemtsova, filla de l’opositor mort. Boris Nemtsov, que havia estat viceprimer ministre rus sota la presidència de Boris Ieltsin, va rebre quatre trets a boca de canó en un pont a tocar del Kremlin el 27 de febrer de 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.