Política

guerra a ucraïna

Cop ucraïnès als homes del líder txetxè Kadírov a Mariúpol

Rússia ataca per tercer dia consecutiu Kíiv

Rússia ha tornat a atacar Kíiv. Les forces russes han llançat aquesta matinada una pluja de drons Shahed, de fabricació iraniana, i míssils de creuer Kaliber sobre la capital ucraïnesa, en el tercer atac nocturn contra la ciutat, informa l’agència Efe. Els atacs han deixat almenys un civil mort i quatre ferits, segons informa l’alcalde de la capital ucraïnesa.

Per la seva banda, les forces ucraïneses han atacat un aquarterament de militars txetxens que combaten al costat de l’exèrcit rus a Mariúpol, ciutat situada al sud-est d’Ucraïna i ocupada per Rússia.

L’explosió hauria tingut lloc als barracons dels kadirovites del 141º Regiment Motoritzat de la Guàrdia Nacional Txetxena del líder txetxè Ramzan Kadírov, lleial al president rus, Vladímir Putin, segons han informat les autoritats ucraïneses de la ciutat ocupada en un missatge al canal de Telegram recollit per Efe.

Segons la nota ucraïnesa, els ferits han estat traslladats a la ciutat de Donetsk, també ocupada per Rússia i capital de la regió del mateix nom, en la qual també es troba Mariúpol. Mitjans russos havien informat prèviament d’explosions a la ciutat ocupada, que van atribuir a l’activació de les defenses antiaèries russes per fer front a un atac ucraïnès.

Aquest cop contra els homes de Kadírov es produeix enmig d’una intensificació dels atacs per part d’Ucraïna contra tropes, infraestructures, armament i combustible rus lluny del front, gràcies sobretot, a l’arribada dels míssils britànics de llarg abast Storm Shadow, que poden arribar a impacte objectius situats a més de 250 quilòmetres de distància. L’arma occidental que tenia Ucraïna abans de l’arribada dels projectils britànics eren els HIMARS que van enviar els Estats Units, que es disparen a uns 80 quilòmetres de distància.

La mort de Tsokov

Quan aquest dijous la guerra a Ucraïna compleix 505 dies des de l’inici de la invasió russa, Kíiv ha confirmat que diversos militars russos havien perdut la vida en un atac de les seves forces contra l’hotel Duna de Berdiansk, al sud-est d’Ucraïna, va informar Efe. Les autoritats de Kíiv, però no han especificat la data en la qual s’hauria produït el bombardeig. En l’atac, segons diversos canals de Telegram, hauria mort el tinent general rus Oleg Tsokov, subcomandant del districte militar sud. Berdiansk està situada a la riba del Mar d’Azov, al sud-est d’Ucraïna, i va ser ocupada per les forces russes en els primers dies de la invasió, el 27 de febrer del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.