Política

rússia

Rússia deté Igor Girkin, crític del Kremlin i condemnat als Països Baixos per l’abatiment del vol MH17

La seva dona ha confirmat l’arrest

L’exoficial rus Ígor Girkin, reclamat per les autoritats ucraïneses i holandeses per l’abatiment del vol MH17 de Malaysia Airlines el 2014, ha estat detingut aquest divendres per les forces de seguretat russes. Girkin, conegut com a Strelkov, ha estat arrestat poc abans del migdia a casa seva a Moscou, han informat el seu advocat i fonts policials al diari RBC. La seva dona ha explicat a les xarxes socials que havien obert una causa per extremisme contra Girkin, que s’ha mostrat des d’un principi molt crític amb la campanya militar russa a Ucraïna a través d’un programa a les xarxes. També ha criticat el president rus, Vladímir Putin, i va predir a principi de juny que el cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, protagonitzaria una rebel·lió militar, que es va produir finalment el 24 d’aquell mes.

Segons dades preliminars, l’exoficial del Servei Federal de Seguretat (FSB) va ser detingut després de ser denunciat per un membre de Wagner, grup amb el qual va tenir una que altra diferència. Girkin, pel cap del qual Kíiv ha ofert una recompensa d’uns 90.000 euros, va liderar el 2014 la revolta al Donbass que va desembocar en una guerra entre les milícies prorusses i l’exèrcit ucraïnès. Per la seva implicació en l’enderrocament de l’MH17 al Donetsk, Girkin va ser condemnat el novembre per la justícia dels Països Baixos a cadena perpètua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.