Economia

economia

La inflació a l’eurozona es frena fins al 5,3% al juliol

És la taxa més baixa des de l’inici de la guerra a Ucraïna

Els preus al conjunt de la UE cauen tres dècimes fins a un 6,1%

La inflació interanual de la eurozona va recular dues dècimes durant el mes de juliol i va quedar situada en el 5,3%, mentre que al conjunt de la Unió Europea la taxa va caure tres dècimes fins al 6,1%. D’aquesta manera, tots dos indicadors assoleixen el seu nivell més baix des de l’inici de la guerra a Ucraïna el febrer de l’any passat.

Segons les dades revisades publicades avui per l’oficina estadística comunitària, Eurostat, l’Estat espanyol consta entre els membres de la UE amb la inflació interanual més baixa, amb un 2,1%, només per darrere de Bèlgica (1,7%) i Luxemburg (2%), malgrat que la taxa espanyola va repuntar al juliol cinc dècimes respecte al mes previ, en què s’havia situat en un 1,6%. Per donar una idea comparativa, convé recordar que el juliol del 2022 la inflació va arribar al 8,9% a l’eurozona, al 9,8% a la UE i del 10,7% a l’Estat.

D’altra banda, la taxa d’inflació subjacent, que no comptabilitza els productes energètics i els aliments frescos per la seva volatilitat, no es va moure del 5,5% del juny a l’eurozona. Aquesta taxa és la que utilitza el Banc Central Europeu (BCE) a l’hora de determinar la seva política monetària.

Els preus van registrar frenades a les grans economies; per exemple, a Alemanya va caure tres dècimes fins al 6,5%, a França dues dècimes fins al 5,1% i a Itàlia quatre dècimes fins al 6,3%.

Segons Eurostat, els factors que van pressionar els preus a l’alça van ser els serveis i els aliments. Aquest efecte va ser mitigat pels preus de l’energia, que van retrocedir un 6,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.