Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna confirma la reconquesta de Robotine

L’exèrcit ucraïnès va confirmar ahir, dimarts, la presència de les seves tropes a Robotine, a la província de Zaporíjia, després que diversos portaveus militars informessin d’avenços sobre aquesta localitat fins ara ocupada per les tropes russes.

“Els nostres combatents són a Robotine”, va dir el brigadier general Oleksandr Tarnavski en el seu compte de Telegram. Tarnavski és el comandant del grup operatiu estratègic de les forces ucraïneses a càrrec de la zona sud-est del front.

El missatge del brigadier, recollit per Efe, anava acompanyat de la imatge d’un soldat ucraïnès que saluda desafiant des de l’escotilla d’un tanc.

Les tropes de Kíiv miren d’avanç ara cap al Mar d’Azov, en direcció a la ciutat ocupada de Melitopol, per mirar de trencar la continuïtat del territori ocupat per Rússia al sud d’Ucraïna.

Alhora, les forces ucraïneses han passat a l’ofensiva a la zona de Bakhmut, a la província oriental de Donetsk, des d’on miren d’avançar cap al port ocupat de Mariúpol, al mar d’Azov.

Paral·lelament, la Comissió Europea ha desemborsat 1.500 milions d’euros d’ajuda macrofinancera a Ucraïna, com a part del paquet de 18.000 milions pactat per la UE com a suport al país en guerra. Aquests fons han de servir per finançar serveis bàsics i per restaurar infraestructures danyades. Segons informa Efe, es tracta del setè desemborsament d’aquest any, amb el qual l’ajuda a Kíiv ja s’eleva a 12.000 milions d’euros.

Reapareix el cap de Wagner

D’altra banda, el cap del grup mercenari rus Wagner, Ievgueni Prigojin, va aparèixer per primera vegada en vídeo des del fallit motí del 24 de juny contra el Kremlin, i va suggerir que ha tornat a Àfrica per a fer que Rússia sigui “encara més gran en tots els continents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.