Societat

Ustec manté la vaga del 6 de setembre per la falta d’acord amb Educació

El sindicat i la nova consellera Anna Simó no s’han tornat a reunir des del 30 de juny

El sindicat USTEC-STEs (IAC) manté la convocatòria de vaga per al pròxim 6 de setembre, dia de l’inici de curs 2023-2024, davant la manca d’acord amb el departament d’Educació. El sindicat va anunciar aquesta aturada el mes de juny després de no haver assolit cap acord amb la nova consellera d’Educació, Anna Simó. Les principals exigències del sindicat són el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. Segons ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, a l’ACN, ambdues parts no s’han tornat a reunir des d’aleshores.

El sindicat no preveu una gran mobilització per al dia 6 de setembre, però defensa l’aturada com a toc d’alerta si no s’avança en la negociació. “No esperem gran cosa, no sóc gens optimista. No em sembla que amb la nova consellera puguem fer grans canvis”, ha afirmat Segura.

La primera i última reunió entre la nova titular d’Educació, Anna Simó, i el sindicat va ser el passat 30 de juny. Dies abans de la reunió, des d’USTEC van afirmar que ambdues parts tenien la negociació “molt avançada” i que tancar un acord abans que acabés el curs passat era possible. De fet, Segura ha insistit que només quedaven per “polir” punts específics. Tanmateix, la trobada va acabar sense acord i, segons Segura, departament i sindicat no han tornat a trobar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.