Serveis

JuntsxCat de Palamós exigeix solucionar els incidents en el servei de salvament i socorrisme

El regidor del partit, Raimon Trujillo-Coris, manifesta que l’equip de govern ha estat alertat en diverses ocasions sobre aquests problemes, però fins ara, poca o cap acció correctora s’ha pres

El regidor de JuntsxCat a l’Ajuntament de Palamós, Raimon Trujillo-Coris, posa de manifest una sèrie d’incompliments i deficiències en el servei de salvament i socorrisme que ha estat vigent durant l’últim període contractual. L’equip de govern ha estat alertat en diverses ocasions sobre aquests problemes, però fins ara, poca o cap acció correctora s’ha pres, segons manifesta el regidor a través d’una sol·licitud genèrica a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, un dels incidents esmentats en el comunicat fa referència a una denúncia pública d’una infermera, l’any passat, on es va assenyalar la manca d’elements essencials per a l’execució d’operacions de salvament o reanimació. A més, es destaca que els socorristes en servei no tenen comprensió de la llengua catalana, una circumstància considerada fonamental segons l’Estatut d’Autonomia i avalada per la jurisprudència.

Així mateix, el comunicat també assenyala l’ús inadequat de banderes en diverses ocasions durant la temporada passada, una qüestió que s’ha denunciat a través de la regidora de l’àrea, però que no ha conduït a cap obertura d’expedient. D’aquesta manera, la preocupació principal gira entorn de la falta de supervisió i control adequats per part de l’àrea responsable. Aquesta mancança pot posar en perill la seguretat dels banyistes, independentment del seu origen o propòsit de visita, tal com assenyala Raimon Trujillo-Coris.

Amb tot plegat, el comunicat conclou amb tres sol·licituds concretes: “no prorrogar el contracte de Salvament i Socorrisme amb la companyia MARSAVE; obrir els expedients necessaris per esclarir els incompliments i qüestions esmentades; i facilitar la documentació relacionada amb les visites, supervisions i controls del servei realitzats per part de l’àrea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.