Educació

El curs arrenca dimecres amb 20.000 alumnes menys a infantil i primària i 1.190 docents més

Simó destaca l’augment de 25 milions d’euros per reforçar l’escola inclusiva, amb 355 nous professionals d’atenció educativa i més hores de suport

Un total d’1.605.243 alumnes començaran aquest entre aquest dimecres 6 i dimarts 12 de setembre el curs escolar, marcat per una davallada generalitzada d’estudiants per la baixada de la natalitat, sobretot a infantil i primària, en que hi haurà 20.000 alumnes menys. La consellera d’Educació, Anna Simó, però, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa que a la vegada s’assolirà una “xifra rècord” pel que fa al nombre de docents, que és de 81.335, 1.190 més que el curs passat. Segons dades del departament, d’aquestes noves incorporacions, 190 són mestres a infantil i primària, 1.000 són professors de secundària i s’amplien 297 professionals per a l’escola inclusiva, 145 per a necessitats d’escolarització i 698 a la Formació Professional.

“El curs que comença serà el curs amb més recursos i mestres que mai”, ha insistit Simó, que ha assegurat que el nombre de docents i mestres és “la retallada més grossa revertida” fins al moment. “Sabem que el docent és clau en l’atenció a l’alumnat”. La consellera ha destacat “l’estabilització històrica” de personal educatiu, amb 27.097 funcionaris mitjançant el concurs de mèrits (12.859 persones) i el concurs extraordinari d’oposicions (14.238). També hi ha un increment de 468 dotacions de personal no docent.

D’altres novetats pel que fa a l’etapa d’educació infantil, és la reducció de ràtios a un màxim de 20 infants per aula a infantil 3 i infantil 4. Pel que fa a infantil 2, aquest és el segon curs amb gratuïtat i s’ha registrat un increment de matrícula del 8,4% respecte al curs passat. Sobre les dades del padró, tot i que la població de 0-3 ha baixat un 2,1%, la taxa d’escolarització ha augmentat 3,1 punts.

També destaca la inversió per a l’escolarització de l’alumnat vulnerable, que s’emmarca dins del pla contra la segregació escolar, que aquest curs es dobla, destinant-hi 80 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.