Empreses

Dental Residency canvia a Lura Care per entrar a Europa

Amb la nova denominació, l’empresa de salut bucodental per a persones grans o dependents suma l’òptica i l’audiologia

Nas­cuda a Bar­ce­lona el 2015 sota la marca Den­tal Resi­dency i reba­te­jada ara com a Lura Care, la com­pa­nyia ofe­reix ser­veis sani­ta­ris de salut buco­den­tal, òptica i audiològica a per­so­nes grans i amb diver­si­tat fun­ci­o­nal, a través de les seves línies Lura Care, Lura Vision i Lura Hea­ring.

Fun­dada per Sergi Comas, CEO; Ales­san­dro Mar­coni, odontòleg i implantòleg expert en geron­don­to­lo­gia; i Arnau Ayza, expert protètic i fun­da­dor d’Ayza Orto­don­cia, la com­pa­nyia ha cap­tat fins ara dos mili­ons d’euros en ron­des de finançament i l’any pas­sat el va tan­car amb una fac­tu­ració d’1,3 mili­ons d’euros. Ara té com a objec­tiu asso­lir el lide­ratge a Europa entre les empre­ses que ofe­rei­xen aquests ser­veis sani­ta­ris, una fita que ja ha acon­se­guit a l’Estat espa­nyol.

La com­pa­nyia cobreix la neces­si­tat social no atesa de vet­llar per la salut buco­den­tal dels més grans o per­so­nes amb diver­si­tat fun­ci­o­nal, dels quals gai­rebé mig milió resi­dei­xen en els més de 5.000 cen­tres d’atenció dis­tribuïts per l’Estat espa­nyol. El propòsit de garan­tir l’accés a les pres­ta­ci­ons buco­den­tals de la majo­ria de per­so­nes d’aquest col·lec­tiu, amb l’objec­tiu de millo­rar la seva salut, benes­tar i qua­li­tat de vida, va ser deter­mi­nant en la cre­ació de Den­tal Resi­dency, ara Lura Care.

El model que ha desen­vo­lu­pat l’única a l’Estat espa­nyol dedi­cada de manera exclu­siva a les aten­ci­ons sanitàries que pro­posa, es basa en dis­po­sar de ser­veis de salut mòbils que acu­dei­xen als cen­tres resi­den­ci­als, de dia o al domi­cili par­ti­cu­lar de la per­sona que els neces­sita.

Els pro­fes­si­o­nals de l’empresa, espe­ci­a­lit­zats en gero­don­to­lo­gia i atenció a per­so­nes amb diver­si­tat fun­ci­o­nal, òptica i audiològica, es des­pla­cen fins on esti­gui ubi­cat l’usu­ari amb el mate­rial portàtil homo­lo­gat neces­sari o amb una Uni­tat Mòbil per a la pres­tació sanitària, evi­tant així des­plaçaments inne­ces­sa­ris i molt sovint com­pli­cats i incòmodes per a aquests per­fils de paci­ents.

Pla­ta­forma pròpia.

Lura Care, que col·labora amb una àmplia xarxa de cen­tres per garan­tir qual­se­vol tipus de trac­ta­ment i n’assu­meix la deri­vació amb un ser­vei d’acom­pa­nya­ment i trans­port adap­tat en cas de ser neces­sari, també ha desen­vo­lu­pat una pla­ta­forma tec­nològica pròpia, acces­si­ble des de dis­po­si­tius mòbils, per millo­rar l’assistència a l’usu­ari. Aquesta pla­ta­forma per­met als pro­fes­si­o­nals sani­ta­ris incloure en el sis­tema el diagnòstic del paci­ent en temps real i les actu­a­ci­ons que s’hagin dut a terme per al trac­ta­ment admi­nis­trat, fet que reper­cu­teix en mini­mit­zar els errors en l’assistència.

Després de con­so­li­dar el seu model d’atenció sanitària a nivell naci­o­nal, Lura Care ha ini­ciat enguany el seu procés d’expansió inter­na­ci­o­nal a Europa, on les neces­si­tats assis­ten­ci­als són molt simi­lars a les detec­ta­des a l’Estat espa­nyol.

La firma va obrir el gener pas­sat el seu pri­mer cen­tre ope­ra­tiu a Itàlia, con­cre­ta­ment a Milà, des d’on ofe­reix els seus ser­veis a pobla­ci­ons del nord del país. A més, a hores d’ara està fent les últi­mes pas­ses nor­ma­ti­ves per entrar en el mer­cat del Regne Unit i l’any vinent ho pre­veu fer en el d’Ale­ma­nya.

Com­promís.

Es defi­neix com una com­pa­nyia com­pro­mesa amb els Objec­tius de Desen­vo­lu­pa­ment Sos­te­ni­ble (ODS) de les Naci­ons Uni­des en salut i benes­tar i, per tant, con­tri­bu­eix a tenir cura de la salut de col·lec­tius freqüent­ment obli­dats com els que atèn, faci­li­tant-los l’accés als seus ser­veis. Aquesta funció social de Lura Care també es reflec­teix en els seus preus ajus­tats i en les dife­rents opci­ons de finançament sense interes­sos, “perquè ningú que ho neces­siti es quedi sense atenció sanitària per qüesti­ons econòmiques”, afirma Comas, que explica que com a com­pa­nyia “d’impacte social, impul­sem diver­ses ini­ci­a­ti­ves com ara les revi­si­ons gratuïtes i sense com­promís o acti­vi­tats for­ma­ti­ves per fomen­tar la pre­venció i els hàbits salu­da­bles dels resi­dents o els depen­dents. A més, part dels ingres­sos que obté la com­pa­nyia es rein­ver­tei­xen en cen­tres i enti­tats soci­als a través de boni­fi­ca­ci­ons tri­mes­trals”.

Des del seu nai­xe­ment, Lura Care ha superat les 100.000 per­so­nes ate­ses a l’Estat espa­nyol, on dis­posa de 8 cen­tres ope­ra­tius dis­tribuïts en 7 comu­ni­tats autònomes. A més, l’empresa ha esta­blert con­ve­nis de col·labo­ració amb més d’un miler de residències a Cata­lu­nya, País Valencià, Comu­ni­tat de Madrid, Anda­lu­sia, País Basc, Navarra i les Bale­ars.

El repte de Lura Care per als pròxims cinc anys és ofe­rir cober­tura assis­ten­cial a més de 2 mili­ons de per­so­nes a par­tir dels 25 cen­tres ope­ra­tius que pretén obrir a 4 països euro­peus, “i aten­dre cada any més de 300.000 per­so­nes i rea­lit­zar més de 70.000 trac­ta­ments”, asse­gura Comas, que alerta de l’incre­ment de neces­si­tats assis­ten­ci­als en els pròxims anys a Europa, “que ens ha de dur a incen­ti­var la col·labo­ració públic-pri­vada amb com­pa­nyies com Lura Care, que apor­ten gran valor” social i econòmic al sis­tema sani­tari. L’empresa vol asso­lir una fac­tu­ració de més de 40 mili­ons d’euros a l’aca­ba­rel seu pla quin­quen­nal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.