Societat

Aigües de Barcelona, preparada per reduir la pressió de l’aigua

Les proves que s’han fet fins ara s’han superat “sense incidències”

Primer es farà en horari nocturn perquè l’afectació sigui mínima

Després de dos mesos fent proves de reducció de pressió a la xarxa, Aigües de Barcelona considera que està “preparada” per assumir les futures restriccions a l’àrea metropolitana. Així ho ha garantit avui el coordinador del Pla de Sequera d’Aigües de Barcelona, Josep Lluís Armenter, que ha explicat que les proves que s’han fet fins ara s’han superat “sense incidències”.

En principi, la reducció de pressió, quan es comenci a aplicar, es farà en horari nocturn per intentar que l’afectació als usuaris sigui mínima. “Hem avaluat com realitzar la reducció de pressió als municipis on es puguin superar els límits”, ha explicat Armenter.

En la fase 1 d’emergència, el límit de consum per habitant i dia als municipis de l’àrea metropolitana seria de 200 litres, quan actualment és de 230. Als municipis on es pugui estar per sobre d’aquests 200 litres es començarien a aplicar restriccions de pressió en horari nocturn; després es passaria a l’horari diürn, en cas de no arribar al llindar fixat per l’ACA, i finalment s’avaluaria la possibilitat de regular amb major intensitat el nivell de reducció de la pressió a la xarxa.

Segons Aigües de Barcelona, amb les proves efectuades durant els mesos de setembre i octubre a diferents punts de l’àrea metropolitana, inclosa la ciutat de Barcelona, l’impacte de la reducció de la pressió a la xarxa només es notaria als pisos alts dels blocs de més envergadura. A la resta, diu, la mesura és pràcticament imperceptible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.