Societat

El Centre de Recerca sobre Alzheimer de la Fundació Pasqual Maragall, premi Regiostars de la UE

Es tracta d’una infraestructura pionera ubicada al Campus de la Ciutadella de la Pompeu Fabra

L’Edifici Fundació Pasqual Maragall de Barcelona, un centre de recerca capdavanter en la investigació sobre la malaltia de l’Alzheimer, ha rebut el premi Regiostars, 2023 dins la categoria Una Europa competitiva i intel·ligent. La comissària europea de Cohesió i Reformes, la portuguesa Elisa Ferreira, ha lliurat el guardó als representants de la Fundació en un acte a Ostrava, a la República Txeca.

Aquesta infraestructura pionera, situada al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, ha comptat amb 2,5 milions d’euros d’ajut Feder per avançar en la investigació de l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.L’entitat compta “amb unes infraestructures d’última generació que permeten la investigació, la digitalització i la col·laboració amb altres països de la Unió Europea (UE) per lluitar contra la malaltia d’Alzheimer”, ha destacat Ferreira.

La inversió total per la construcció de l’edifici ha estat de 9 milions d’euros, en instal·lacions i obra civil, i 2,9 milions d’euros més en equipament científic, una quarta part dels quals es va finançar amb recursos propis i la resta amb un préstec sense interessos del Ministeri de Sanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.