Societat

societat

Detecten més sensesostre a Girona

Les entitats detecten més persones que es veuen abocades a dormir al carrer, en cotxes o naus abandonades a Girona. “Ho hem de dir amb tota la pena del món; no és culpa de ningú i, al mateix temps, és culpa de tothom”, va assegurar ahir la presidenta de l’associació Traçant Camins, Teresa Castanys, que veu com creix el nombre de persones (sobretot, joves) que cada tarda atenen a la Sopa. Segons informa l’ACN, per tal de visibilitzar la situació en què es troben els sensellar, l’Ajuntament de Girona, Càritas i Traçant Camins han engegat una nova campanya per conscienciar la ciutadania, que aquest any posa el focus en “la desconnexió” que pateix el col·lectiu. En paral·lel, des del consistori també treballen perquè la demarcació tingui un nou centre de baixa exigència adreçat als sense sostre.

A Girona, després de sis anys, l’últim recompte de persones sense llar que dormien al carrer es va fer el maig de l’any passat. Se’n van comptabilitzar 86 (cosa que en suposava 26 més en relació amb el darrer recompte). La majoria d’ells eren homes i més de la meitat, estrangers. Ara, des de l’associació Traçant Camins calculen que aquesta xifra ja supera el centenar. “Amb tota la pena del món, hem de dir que el nombre de sense sostre augmenta, i que ara s’acosta l’hivern”, va exposar Castanys.

Per la seva banda, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va assegurar ahir que la lluita per eradicar el sensellarisme “ens necessita a totes i a tots” i que les administracions no poden “donar l’esquena a la problemàtica”. “Som la xarxa que necessiten aquestes persones per sortir d’aquestes situacions complicades; per això, hem de posar totes les facilitats possibles perquè tinguin una nova oportunitat de portar una vida amb pa, sostre i treball”, va assegurar. Salellas també va avançar que l’Ajuntament de Girona treballa per incrementar els recursos i serveis destinats als sensesostre. “Estem treballant perquè durant el 2024 hi pugui haver notícies esperançadores per aconseguir que, en els propers anys, els recursos destinats a les persones sense llar s’incrementin a la demarcació”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.