Societat

Impulsen la primera xarxa d’observatoris contra la LGTBIfòbia de l’estat

Els Observatoris de Catalunya i Vitòria-Gasteiz demanen una primera entrevista amb la nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo

“Agraïm la feina feta per Irene Montero i en aquest contex de discurs d’odi volem que quedi clar que no podem fer ni un pas enrere”, adverteixen

L’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya i Ikusgune, l’Observatori Contra la LGTBI+fobia de Vitoria-Gasteiz, han signat aquest matí un conveni per crear la primera xarxa d’observatoris contra la LGTBI de l’estat espanyol. Es tracta d’un punt de partida que neix amb l’objectiu d’aglutinar d’ara fins al 2025 tots els observatoris de l’estat per poder tenir una eina que no només serveixi per fer una radiografia de l’lgtbifòbia a nivell de l’estat sinó que treballi també per la millora dels drets d’aquests col·lectius. En aquest sentit, una de les primeres actuacions és la petició d’una entrevista amb la nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo, per posar-se a la seva disposició, però també, com ha destacat el president de l’Observatori de Catalunya, Eugeni Rodríguez, per dir-li “que ens ha costat suor i llàgrimes arribar fins aquí i que no podem fer passes enrere” ni permetre “qualsevol retrocés mil·limètric”.

Rodríguez ha tingut paraules d’agraïment per l’anterior ministra d’Igualtat, Irene Montero, – “va posar el llistó molt alt”, ha dit– i ha exigit el desenvolupament de la llei trans, amb el reconeixement de les persones binàries i les persones migrants lgtbi, i ha expressat la seva preocupació pels discurs d’odi que “s’han sentit a les manifestacions davant de les seus del PSOE”. Després d’alertar també sobre la situació internacional, Rodríguez ha subratllat que el nou govern ha de ser “progressista, plurinacional i no ha d’anar cap mena d’alè a l’odi”.

Per la seva part, el coordinador d’Ikusgune, Amets Martínez, ha alertat també sobre el context polític. “En les últimes setmanes s’estan llançant discurs d’odi contra dones, persones migrades i LGTBI+. Ara és el moment de reforçar l’acció contra la LGTBI+fòbia per a fer front a la ultradreta dreta i a la dreta ultra, és el moment de fer front al feixisme”, ha dit.

El 51% a Barcelona

Rodríguez s’ha queixat de la situació de la ciutat de Barcelona, on segons les últimes dades actualitzades per l’Observatori es produeixen el 51% de les incidències detectades – 140 d’un total de 272 des de gener al 21 de novembre– i ha anunciat que demanaran una entrevista amb el Comissionat lgtbi de l’Ajuntament i també amb el Síndic de Greuges. per la garantia dels drets.

Pel que fa a les dades, han destacat que les incidències detectades fins ara ja representen un 22% més que l’any passat i que tot apuntat que “serà un any rècord” com ja ho va fer l’any 2021, amb un total de 284 incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.