Societat

El 112 i el 061, a mig gas per una avaria als telèfons d’emergències de l’estat

El govern recomanen que només es truqui en situacions d’urgència

El telèfon d’emergències 112 i el de Salut Respon 061 funcionen de forma parcial a causa d’una avaria generalitzada que està afectant línies d’emergències de tot l’Estat. N’ha informat Interior que ha demanat a la ciutadania que només utilitzi aquests canals de comunicació per a situacions d’urgència. La incidència s’ha detectat a quarts d’onze del matí i en un primer moment ha deixat fora de servei aquestes línies. La conselleria ha explicat que a hores d’ara les trucades estan entrant però ha avisat que s’estan gestionant amb més lentitud del que és habitual.

Des del Govern, la portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat que “s’analitzaran les causes de la incidència i s’obrirà un expedient informatiu a l’empresa responsable” per tal de poder “saber què ha passat i què ha comportat una incidència que pot tenir conseqüències molt greus per al conjunt a la ciutadania”. De la mateixa manera, Plaja ha convidat els catalans a seguir utilitzant els telèfons 112 i 061 però amb una “crida especial” per a que es faci “només en casos d’urgència fins a la total recuperació del servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.