Societat

Acaba la Marató Vermella amb prop de 2.500 donacions arreu de Catalunya

Després de 40 dies, els Mossos han tancat avui la campanya al 112 de Reus

Els Mossos d’Esquadra, a través del seu Club Esportiu (CME), han conclòs aquest dijous la Marató Vermella amb prop de 2.500 donacions de sang i uns 3.000 participants. El 112 de Reus ha estat l’escenari escollit per posar el punt final a la segona edició d’una iniciativa que s’ha allargat durant 40 dies i ha passat per 38 comissaries de tot Catalunya. La cap de Promoció del Banc de Sang i Teixits, Cristina Valverde, ha celebrat que la campanya hagi coincidit amb els mesos previs a les festes de Nadal, que és “quan més baixen les donacions”. “Aquesta Marató Vermella ens permet fer una mica de coixí”, ha afegit. Tot i això, ha recordat que es necessiten unes mil donacions diàries i que amb les 5.500 reserves actuals “no tenim un estoc òptim”.

Valverde ha afirmat que amb una donació de sang es poden beneficiar fins a tres persones diferents, el que significa que amb la Mataró Vermella se’n beneficiaran més de 7.000. Tot i això, ha recordat que es realitzen un miler de transfusions diàries a Catalunya i que, per tant, “la donació de sang ha de ser constant”. Per aquest motiu, els equips mòbils del Banc de Sang i Teixits realitzen unes 14 campanyes al dia, que se sumen als centres fixes de donació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.