Societat

Bellvitge té amb un equip pioner per millorar el diagnòstic de moltes malalties

És el primer equip de tomografia i ressonància magnnètica públic de tot l’estat

L’Hospital de Bellvitge compta, des de fa un any, amb un equip de tomografia d’emissió de positrons i ressonància magnètica (PET/RM). Es tracta del primer PET/RM públic de l’Estat i “està ajudant a millorar el diagnòstic d’un ampli nombre de malalties”, tal i com ha explicat la coordinadora de Medicina Nuclear-PET del mateix hospital, la Dra. Montserrat Cortés. Durant el darrer any “s’han pogut fer diagnòstics més precisos de patologies cerebrals, càncers, malalties del cor o malalties minoritàries”. Ja s’han explorat 600 pacients amb aquest “innovador” equipament i “s’espera que l’any vinent siguin molts més”, ha explicat el director clínic de Diagnòstic per la Imatge de la Gerència Territorial Metropolitana Sud, el Dr. Nahum Calvo.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que l’equipament de Bellvitge està “al servei de tot el país” i que hi ha protocols de coordinació per fer-lo servir que “podrien ser de referències a nivell mundial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.