Societat

El govern garanteix les condicions laborals dels treballadores en el traspàs de rodalies

Un acord entre sindicats i ministeri de Transports ha evitat la vaga que havia de començar avui

La consellera de la Presidència del govern de la Generaltiat, Laura Vilagrà, ha enviat aquest divendres un missatge de “tranquil·litat” als sindicats i treballadors de Renfe i Adif, i ha deixat clar que el traspàs de Rodalies a la Generalitat garantirà en tot moment el manteniment de les condicions i antiguitats dels empleats.

Els sindicats van desconvocar ahir la vaga a Renfe i Adif, que havia d’arrencar aquest divendres, després d’assolir un acord amb el Ministeri de Transports.

Tant els sindicats convocants com el ministeri, amb Óscar Puente estrenant-se com a titular de la cartera, van confirmar la desconvocatòria dels cinc dies de vaga a què estaven cridats uns 15.000 treballadors de Renfe i Adif.

Segons Transports, Puente s’ha compromès a garantir que els sindicats de Renfe i Adif formaran part de les negociacions, així com a “respectar i salvaguardar en tot moment els drets sociolaborals i de permeabilitat de tots els empleats de les dues empreses públiques”.

En declaracions a La 2 i Ràdio 4, la consellera de Presidència ha recordat que Catalunya “no es pot permetre el caos” que viu dia a dia en relació amb aquest servei ferroviari i, per això, ha defensat un acord per al traspàs de Rodalies que “dona molta més rellevància a la part econòmica i d’inversió”.

“Abans que veiem que un tren de Rodalies serà de la Generalitat passarà un temps, un cert temps. El que hem de fer és anar per passos. Hem de constituir primer l’empresa pública mixta, governada per la Generalitat. Tot ordenat, ningú ha de patir ni posar-se nerviós. Farem un bon traspàs i una bona solidesa d’aquesta empresa que ha de gestionar Rodalies de Catalunya”, ha dit.

Amb relació als treballadors de Renfe i Adif, Vilagrà ha subratllat que seran una part “essencial” del procés i ha recordat que la consellera de Territori, Ester Capella, està mantenint reunions amb els sindicats per traslladar “calma” i “tranquil·litat”.

“A tot arreu es mantindran condicions de treball i antiguitats, perquè la part laboral quedi tranquil·la en relació amb aquest traspàs. Sempre hem estat curosos, perquè hi hagi seguretat”, ha constatat.

Vilagrà no ha volgut en tot cas marcar una data concreta per al traspàs definitiu: “Ho farem amb el màxim de rapidesa possible, però per fases, compassadament i sense saltar-nos cap pas”, ha asseverat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.