Societat

El memorial democràtic davant la Prefectura de Via Laitena, per fi visible

Encara falta restituir el faristol amb la història de la comissaria de la policia nacional com un espai de repressió

Finalment el Memorial democràtic davant prefectura ha estat descobert i i ja es ben visible. Tot i que encara falta restituir el faristol que explica la història sinistra de la comissaria de la policia espanyola, els vianants ja posen llegir clarament les paraules Veritat, Justícia, Reparació i Memòria inscrites a les llambordes i que durant mesos han estat tapades per grans xapes plàstiques de color groc. Fa dues setmanes que El Puntavui denunciava la lentitud en acabar l’obra després que l’Ajuntament de Barcelona informés a principis d’octubre que la finalització del memorial estava pendent de la tasca que havia de dur a terme un especialista, reomplint el gravat de les llambordes amb una resina negra. Des d’ahir les lletres són visibles, però encara falta el faristol que ja hi havia abans de l’inici de les obres a Via Laietana amb una explicació històrica sobre el significat de l’edifici policial com espai de repressió.

La conversió de l’edifici de Via Laietana 43 en un espai de memòria, tot ell, és una vella reivindicació que es renova el primer i tercer dimarts de cada mes, quan hi ha concentracions davant la prefectura.

En els últims temps, però, s’han activat moviments de signe contrari a aquesta sensibilitat. Primer va ser el principal sindicat policial, el SUP, protestant quan, al setembre, es van posar les llambordes amb les lletres i, dimarts passat, va ser el partit VOX que va convocar una concentració davant la prefectura amb ànim de rebentar la que periòdicament hi convoquen la Comissió de la Dignitat i l’Assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.