Societat

Clam per tenir nous protocols sobre violència masclista a les universitats

Desenes d’estudiants han tallat avui la Diagonal de Barcelona

El SEPC ha convocat una vaga el 14 de desembre “per una universitat feminista”

Desenes d’estudiants universitaris han tallat aquest matí l’avinguda Diagonal de Barcelona per reclamar canvis profunds en els protocols contra la violència masclista d’alguns professors. Ha estat el primer acte preparatori de la vaga que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat per al proper 14 de desembre a totes les universitats públiques del país. Asseguren que els protocols no funcionen i que en els últims mesos s’ha demostrat que les denúncies de les estudiants triguen molt a provocar efectes reals.

A través d’un comunicat, els representants sindicals han explicat que han hagut de passar a l’acció després de constatar que “els nombrosos casos d’assetjament psicològic, sexual o físic per part de professors cap a alumnes que han sortit a la llum els darrers mesos formen part d’una violència que no és aïllada, sinó estructural”. Els convocants de la vaga entenen que el sistema educatiu està “impregnat de lògiques patriarcals i uns discursos antifeministes, reaccionaris i misògins que no deixen d’augmentar a les aules, i fan perillar tot allò aconseguit pel moviment feminista anticapitalista al llarg dels últims anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.