Societat

Entitats de salut mental retreuen la introducció de la paraula ’tarat’ al DIEC per referir-se a una persona amb problemes mentals

Salut Mental Catalunya exigeix que es rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat

La consideren una “definició discriminatòria i molt perjudicial”, així com un endarreriment de segles

El moviment entitats Salut Mental Catalunya ha mostrat la seva “estupefacció” perquè en la darrera actualització del Diccionari de la Llengua Catalana (DIEC) s’hi hagi introduït la paraula ’tarat’ i exigeix que es rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat.

A través d’un comunicat, aquest col·lectiu que agrupa 80 entitats relacionades amb la salut mental, denuncia que “el DIEC oblida el llenguatge políticament correcte i torna segles enrere incorporant la paraula ’tarat’ per designar una persona amb trastorn mental”.

“Evidentment, tenir un trastorn mental no és cap tara”, declara la presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé, al seu escrit. “És una definició discriminatòria i molt perjudicial”, explica.

La reacció es produeix un dia després que la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) introduís tarat -ada: “dit d’una cosa afectada per una tara o d’algú que pateix algun trastorn mental”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.