Societat

societat

Clam unitari per garantir drets a les persones amb discapacitat

Una trentena d’entitats impulsen un manifest per reclamar a la Generalitat més recursos pel suport d’assistència personal

Denuncien que s’incompleix amb un suport clau per desenvolupar els seus projectes de vida independent

“No podem ni volem esperar més”. Una trentena d’entitats i organitzacions de l’àmbit social han signat un manifest unitari per reclamar a les administracions, i en concret a la Generalitat, que compleixi amb l’obligació de garantir el dret a una vida independent i d’inclusió a la comunitat de les persones amb discapacitat. Per fer complir l’acord de la Convenció de les Nacions Unides vigent des del 2008 reclamen al govern català que posi més recursos i que reguli la figura de l’assistent personal. “Sense aquest suport ens toca viure una vida que no és la nostra”, afirma Cristian Lago, representant de la Fundació Ecom, una de les entitats impulsores del manifest.

Les entitats que preveuen fer més accions conjuntes reclamen un pla per anar transformant les institucions i serveis residencial en suports individuals que promoguin la inclusió a la comunitat. “S’han de trencar inèrcies que expliquen aquest retard i fer un canvi de mirada per trobar-nos al carrer i no estar tancats”, defensa Antoni Centeno, activista fundador de l’oficina de vida independent de Barcelona. L’assistència personal és un suport clau per les persones que per raó de la seva discapacitat no poden fer tot allò que volen.

Les entitats promotores del manifest han iniciat una campanya ciutadana i han rebut el suport de 137 organitzacions i el suport de gairebé 3.000 persones a títol individual. Per assolir els seus objectius preparen noves accions conjuntes per garantir els drets reconeguts del col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.