Societat

Infermeres de Catalunya convoca vaga indefinida a partir del 12 de desembre

Asseguren sentir-se “maltractades” amb el conveni de l’ICS

“Estem fartes de ser la mà d’obra barata i qualificada del sistema, de copets a l’esquena, d’aplaudiments i reconeixements buits”, i han decidit “dir prou” i han convocat la vaga. Les infermeres han dit prou. El sindicat Infermeres de Catalunya ha convocat una vaga indefinida al sistema públic de salut a partir del 12 de desembre .

La convocatòria “respon al menyspreu cap a la professió reflectit en el III Conveni col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, sociosanitaris i de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut”, signat el mes gener d’aquest any .

Segons diu el sindicat a través d’un comunicat, tampoc no estan a favor del preacord del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) aconseguit el 22 de novembre passat.

“Aquest menyspreu és especialment evident en el cas de les llevadores, a les quals s’obliga a tenir l’especialitat per exercir”, han considerat, per afegir que “es maltracta” les infermeres en les condicions laborals i retribució econòmica.

Insisteixen que en les condicions actuals han arribat “al límit”! i alerten que s’està produint un augment del deteriorament de la salut mental i física, l’absentisme laboral o fins i tot l’abandonament de la professió.

El sistema precisa “una reestructuració profunda”, ja que és “ineficaç i està sobrepassant tots els límits, posant en perill els professionals i la ciutadania”, argumenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.