Societat

Una donació anònima d’1,2 milions permet al Clínic renova la unitat per tractar el VIH i la sida

Les noves instal·lacions tenen 400 metres quadrats, una dotzena de consultes i quatre espais per a tractaments

L’hospital atén una nova infecció cada cinc dies

L’Hospital Clínic de Barcelona ha renovat les instal·lacions de la unitat per al tractament de persones amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH), la sida i altres malalties infeccioses, amb 1,2 milions d’euros provinents d’una donació anònima d’un ciutadà.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida aquest divendres, el conseller de Salut, Manel Balcells, i responsables de l’Hospital Clínic han visitat les noves instal·lacions, que atenen una infecció nova per VIH cada cinc dies, segons xifres del centre.

“Ens queda molta feina per fer en el tractament del VIH i la sida. Cada vegada hi haurà més persones amb VIH per sobre dels 50 anys. Hem d’abordar els efectes a llarg termini del virus en els pacients, la cronicitat i els seus efectes”, ha assegurat Balcells.

La unitat de VIH-SIDA de l’Hospital Clínic, que atén un pacient de nova infecció per VIH cada cinc dies, fa seguiment d’unes 7.000 persones que tenen el virus, i aquest any ha iniciat el seguiment de 417 més, de les quals 75 són pacients de nova infecció.

Les noves instal·lacions compten amb 400 metres quadrats, una dotzena de despatxos per a consultes i quatre espais per a administració de tractaments.

Segons ha explicat el cap de la unitat, el doctor Josep Mallolas, l’Hospital Clínic és un referent per al tractament del VIH a Catalunya, on acudeixen persones també de fora de Barcelona.

Per això, ha precisat Mallolas, els serveis de la unitat de VIH i sida estaven “a punt del col·lapse”, i les noves instal·lacions permeten millorar la coordinació dels diferents recursos per seguir millorant l’assistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.