Societat

Nadal i Verge valoren l’avenç del nou protocol contra les violències masclistes a la universitat

El conseller diu que la reputació dels centres no depèn dels casos que aflorin sinó de la resposta institucional

La consellera de Feminismes diu que cal ser “implacables” amb els assetjaments

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, ha dit que la reputació de les universitats catalanes no depèn del número de casos d’assetjament masclista que aflorin a les facultats sinó de la capacitat de l’equip directiu de respondre amb “democràcia”. En una compareixença conjunta amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, per explicar les polítiques implementades en la lluita contra l’assetjament masclista a les universitats, Nadal ha sostingut que s’ha de garantir el principi d’autonomia universitària i ha recordat que les 12 universitats del territori van “avalar” i “reconèixer” la importància del protocol-guia.

Verge ha apostat per fer obligatòria per llei la formació del personal universitari i d’educació obligatòria. La consellera ha afirmat que el protocol, presentat a principis de 2023, és “vinculant” i ha recordat que l’objectiu de la iniciativa és que sigui una pauta per orientar i definir els protocols universitaris i així ser “implacables” davant els casos d’assetjament. Verge ha assenyalat que un dels reptes que es planteja la conselleria és que el protocol inclogui també altres violències com el racisme.

En aquest sentit, Nadal ha recordat que les universitats han de ser “exemplars” per la resta de la societat. “Hem de ser contundents, clars, exigents i preventius i actuar alhora amb plenes garanties envers les víctimes”, ha afegit. A banda, el conseller ha subratllat la necessitat d’escurçar els terminis administratius per evitar que els problemes s’”enquistin” i ha destacat que qui pot apartar i readmetre una persona és la universitat.

Durant la compareixença els dos consellers han posat en valor les accions que s’estan duent a terme per garantir la correcta aplicació del protocol-guia. En aquest sentit, han destacat la formació al personal de les universitats i a unitats d’igualtat, assessories jurídiques i oficines de prevenció de riscos. Les primeres formacions, de 28 hores de durada, apleguen una vuitantena de participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.