Societat

empresa

Bon inici de la temporada d’hivern gràcies a la neu

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu que el pont de la Puríssima garantirà “un bon inici” de la temporada d’hivern a les zones de muntanya de la demarcació, segons manifestacions recollides ahir per l’Agència Catalana de Notícies. La comarca de la Cerdanya té ocupacions del 90% i la Garrotxa està al 89%, unes xifres molt elevades per a sortides que seran majoritàriament d’entre dos i tres dies. Pel que fa a la Costa Brava, el nombre de reserves serà més baix, ja que la majoria de gent tria anar cap al Pirineu gironí, aprofitant l’obertura de les pistes d’esquí. A la zona nord i centre del litoral, les reserves es quedaran al 45%.

L’excepció és al sud, on el 80% de les places estaran ocupades. La Federació d’Hostaleria assenyala que la majoria de visitants seran de Barcelona. El Pirineu gironí i les zones de muntanya seran els dos puntals del sector turístic pel pont de la Puríssima. Després d’un mal any per la manca de neu a les estacions d’esquí, aquests dies festius són un bri d’esperança per a aquest hivern en el món de l’hostaleria. De moment, les previsions de bon temps i neu han fet que les reserves en establiments turístics de la Cerdanya estiguin al 90%.

Els apartaments turístics, les cases de turisme rural i les de colònies són els que registren més reserves, mentre que els càmpings de la zona de muntanya es mantenen sobre el 80% d’ocupació. Els hotels i pensions tenen un 75% de les places reservades. Malgrat tot, el sector confia que aquestes xifres encara puguin créixer més gràcies a les reserves d’última hora, sempre que el temps hi acompanyi.

De moment, el que sí que acompanyarà segur és l’anunci de l’obertura de les pistes d’esquí. Des d’ahir ja es pot esquiar a Masella, La Molina i Vall de Núria. Masella, que ahir va obrir el sector de Coma Oriola, treballa amb la idea d’oferir tot el desnivell esquiable al llarg del pont. Vallter 2000 obrirà avui. Per a la presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Torrent, es tracta d’una “bona notícia” perquè permet arrencar amb bon peu la temporada d’hivern. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antonio Escudero, va afegir que la gent “té fal·lera per trepitjar i tocar la neu”, sobretot després de la nefasta temporada que hi va haver l’any passat.

Oferta molt completa

Tot i així, Escudero afegeix que el Pirineu gironí disposa d’“una oferta molt completa” i recorda que les pistes d’esquí s’han reinventat i ara no només ofereixen activitats d’esquí, sinó que hi ha moltes altres propostes relacionades amb la neu però també amb la natura i l’esport. Això fa preveure que tant establiments hotelers com bars i restaurants estaran plens en els pròxims dies.

El perfil de visitant que hi haurà serà turisme de proximitat. Escudero ha detallat que majoritàriament és gent de Barcelona o de la resta de Catalunya i, en menor mesura, visitants espanyols i francesos. La majoria d’estades seran curtes, d’entre dos i tres dies, però ja és l’habitual en aquest pont.

El sector turístic afronta amb optimisme el pont de la Puríssima gràcies a les nevades dels últims dies. La confirmació d’obertura de les estacions d’esquí a última hora fa preveure una bona ocupació, que podria vorejar el ple en algunes comarques –a la Cerdanya els hotels ja estan per sobre del 90%.

La demarcació de Girona concentrarà el major gruix de reserves turístiques a la zona de muntanya i l’interior. La Cerdanya és la comarca amb unes previsions d’ocupació més elevades, ja que els hotels estan sobre el 90%.

El sector remarca que les previsions de bon temps per al pont de la Puríssima ajuden a registrar bones xifres i no descarten tancar els festius amb dades d’ocupació més elevades que les previstes. De fet, les reserves d’última hora sempre acaben marcant el funcionament del pont.

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona remarcava també que aquest serà un “bon inici” de la temporada d’hivern, coincidint amb l’obertura de les estacions d’esquí. “La gent té ganes de veure i tocar la neu”, afegeix el president de l’entitat, Antoni Escudero.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2362553-l-hostaleria-gironina-preveu-un-bon-inici-de-la-temporada-d-hivern.html

2362553



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.