Societat

SOCIETAT

Salut concentrarà l’atenció pediàtrica en 79 equips territorials

El canvi de model presentat avui inclou també un servei específic al 061

El Departament de Salut desplegarà al llarg del 2024 un nou model d’atenció pediàtrica basat en el que s’ha batejat com a equips territorials d’atenció pediàtrica (ETAP). N’hi haurà 79 arreu del territori, dels quals 25 ja funcionen, amb l’objectiu d’optimitzar el personal i poder atendre els 1,’74.378 infants i joves de 0 fins a 14 anys. A partir dels 15 anys els adolescents passaran a ser atesos pels serveis d’atenció primària dels adults. Aquests equips, amb una direcció pròpia, estaran formats per entre 8 i 15 pediatres i 8 i 15 infermeres pediàtriques, a més d’altres especialistes com treballadors socials, odontòlegs, auxiliars de cures, infermeres, administratius sanitaris o dietistes. S’ubicaran dins dels centres d’atenció primària (CAP) o en altres espais i els desplaçaments no han de superar els 30 minuts amb mitjans de transport habitual. Així ho ha explicat avui la responsable d’Atenció Pediàtrica de Salut, Gemma Ricós, que ha estat la encarregada de presentar el nou model.“L’objectiu general és organitzar l’atenció pediàtrica per garantir una assistència de qualitat ajustada a les noves demandes socials i professionals”, ha explicat Ricós que confia que el nou model serveixi per “potenciar l’atenció integral, maximitzant les competències de cada professional, així com promoure la coordinació entre àmbits assistencials o homogeneïtzar la cartera de serveis a tot el territori”, entre d’altres.

La presidenta de la Societat Catalana de Pediatria, Anna Gatell, entén que el nou sistema permetrà “oferir una atenció més equitativa, qualitativa, eficaç i eficient, fent xarxa i coordinació amb tots els actors implicats”.

La millora del servei de pediatria inclou a més una novetat al 061, que incorporarà a partir del mes de juny un servei de pediatria per oferir respostes més específiques als pares. Actualment, el servei d’emergències mèdiques rep 500 trucades referents a població menor de 16 anys, segons Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.