Societat

CONCILIACIÓ

Els permisos de paternitat i maternitat s’ampliaran a 20 setmanes

S’inclourà vuit setmanes de permís durant els primers vuit anys de vida de l’infant

També es treballa per aconseguir retribució econòmica pels permisos parentals

La llei de les famílies inclourà l’ampliació dels permisos de naixements de 16 a 20 setmanes o la retribució dels permisos parentals. El ministre de Drets Socials i Consum, Pablo Bustinduy, ha promès aprovar durant el 2024 la norma que busca garantir el dret a la conciliació. Els segons permisos, indiquen des del govern espanyol, ofereixen a pares i mares el dret a tenir vuit setmanes de permís per fill durant els primers vuit anys de vida. El compromís de Bustinduy, en compliment de l’acord de govern i d’una directiva europea, és començar a remunerar quatre de les vuit setmanes. Els permisos de vuit setmanes ja existeixen, però no hi ha retribució. El Ministeri ha posat la data límit del próxim agost per començar a pagar, el temps que li dona la legislatura europea per fer-ho.

La mesura formava part de l’acord entre Sumar i el govern espanyol, però no quedava especificat el moment per aplicar-ho. Bustinduy vol que la llei passi pel Consell de Ministres a principis d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.