Societat

societat

Rescatats 104 immigrants en sis pasteres en aigües Balears

Han estat localitzats a les costes de Cabrera, Mallorca i Formentera

Aquest any han arribat 108 pasteres en les que viatjaven 1.938 immigrants

Un total de 104 immigrants que viatjaven en quatre pasteres han estat rescatats per la Guàrdia Civil i Salvament Marítim en aigües de les Illes Balears. En concret, les embarcacions han estat localitzades a les costes de Cabrera, Mallorca i Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern a les Illes Balears.

La primera d’aquestes pasteres ja va ser localitzada el dia 25 minuts abans de les deu de la nit. En ella viatjaven 21 immigrants que volien arribar a la illa de Cabrera.

El segon rescat ja s’ha produït cap a les cinc de la matinada d’avui dimarts 26 de desembre i en aquesta pastera viatjaven 16 persones. En tots dos casos els immigrants interceptats eren d’origen magrebí.

El tercer rescat s’ha fet a les vuit d’aquest matí. En aquesta pastera, que es trobava ja en aigües del sud de Mallorca, viatjaven 16 persones d’origen subsaharià.

Finalment, s’ha localitzat una última embarcació aquest matí abans de les deu amb prop de vint persones més. En aquesta ocasió els immigrants es dirigien a la illa de Formentera. Tots els immigrants es troben bé.

Aquest any han arribat a les illes Balears 108 pasteres en les que viatjaven 1.938 immigrants segons un recompte que ha fet l’agència EFE. La xifra és alta però no tant com la de l’any 2022 en què van arribar 174 embarcacions irregulars amb 2.579 ocupants, segons el recompte del ministeri de l’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.