Societat

urbanisme

Mataró suspèn per un any l’obertura de noves activitats d’oci a dos polígons

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul·la de ple dret la modificació del planejament urbanístic sobre els usos industrials i terciaris als polígons del Pla d’en Boet i Mata Rocafondaque va aprovar l’Ajuntament el 2019. L’objectiu de la regulació era impedir la implantació d’un macroprostíbul i la concentració de discoteques i més locals al polígon de Pla d’en Boet, on hi ha l’oferta d’oci nocturn més important. Tots els grups municipals, a excepció de l’abstenció de Vox, han aprovat aquest dijous al ple suspendre les llicències durant un any mentre es tramita un nou document sobre el pla d’usos acompanyat d’un estudi econòmic financer i un informe ambiental, tal i com reclama l’alt tribunal.

L’Ajuntament preveu aprovar la regulació a finals d’any o a primers de l’any vinent amb l’objectiu d’ordenar el teixit industrial i terciari; redistribuint els usos industrials i d’emmagatzematge i evitar la proliferació d’activitats que per les seves característiques poden situar-se en àrees residencials. A la zona del Pla d’en Boet, considerada l’àrea d’oci nocturn, es busca promoure un decreixement de les activitats recreatives per fomentar el teixit productiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.