Societat

Judicials

Absolts els sis independentistes acusats de destrosses en hotels el maig del 2017

Quasi set anys després, la jutgessa conclou que no hi ha “proves de prou entitat” per imputar-los cap delicte

Els fets es van produir durant una manifestació contra el turisme l’1 de maig del 2017

La titular del Jutjat Penal número 18 de Barcelona, Rebeca Fernández Bacarizo, ha absolt, per falta de proves, sis militants de l’esquerra independentista acusats d’infligir danys a quatre hotels de Barcelona durant una manifestació convocada l’1 maig del 2017 contra el turisme. Segons avança EFE, a les sis persones, que s’enfrontaven a penes que implicaven pagar 65.000 euros, se les acusava d’un delicte continuat de danys i han estat absolts perquè no s’han practicat “proves de prou entitat que permetin acreditar els fets”.

Els incidents van tenir lloc durant una manifestació contra el turisme l’1 de maig de 2017 sota el lema ’BCNExplota’, en què participaven al voltant de 600 persones i en què es van produir destrosses a quatre hotels del centre de la ciutat.

Durant la manifestació, un grup d’entre 20 i 30 persones es van amagar sota una bandera prèviament estesa i es van vestir amb peces sense signes identificatius, van ocultar el seu calçat amb plàstics, es van posar guants i van cobrir la cara i els cabells amb tapaboques i perruques, per dificultar-ne la identificació.

En la seva sentència, la jutgessa addueix que, amb les declaracions dels agents dels Mossos d’Esquadra i el visionat de les imatges dels mitjans de comunicació, “només es pot arribar a valoracions sobre el comportament dels acusats durant una part del recorregut” i de les destrosses al primer hotel, “sense que quedi registrat o gravat què feien” els processats en “el moment en què es van atacar els altres tres hotels”.

Segons el tribunal, cap dels agents va sentir que algun dels acusats donés indicacions o instruccions, ni que impedissin l’actuació de la policia, ni que proporcionessin disfresses de pallasso per amagar la identitat mentre es provocaven danys als hotels.

Les destrosses van tenir lloc en 4 hotels diferents on es van trencar vidres, van pintar façanes i fins i tot van llançar ous. Els danys més greus van ser en un hotel de Via Laietana, valorats en més de 15.000 euros, en què es van trencar a cops de martell diverses vidrieres i portes corredisses i es va llançar pintura a la façana de l’hotel i a una catifa i dos sofàs que hi havia al vestíbul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.