Societat

societat

El Govern destina més d’un milió d’euros a l’assistència judicial de les víctimes de violència masclista

Incorporarà 41 professionals a les oficines d’atenció que acompanyaran a les víctimes també als jutjats d’instrucció

El Govern ha acordat destinar més d’un milió d’euros per la incorporació de 41 professionals a les Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD). Els nous professionals, que s’incorporaran el 3 de juny, acompanyaran en el procés judicial a les víctimes violència masclista.

Fins ara, i des del 2018, es duia a terme una atenció en les compareixences davant dels Jutjats especialitzats en violència sobre la Dona i els acompanyaments a judici a través d’un contracte de servei amb una entitat externa. Ara, aquesta atenció serà assumida pels nous professionals que, segons ha explicat la portaveu del govern, Patricia Plaja,no només seran als jutjats especialitzats sinó també als jutjats d’instrucció per a les víctimes de tot tipus de violència masclista (gènere, domèstica, sexual...).

Amb aquest canvi, es vol millorar l’atenció a les víctimes, ja que s’evitarà l’eventual revictimització que pot implicar que hagin de ser ateses des de serveis i professionals múltiples.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.