Política

estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga si la denúncia contra Begoña Gómez afecta a fons europeus

L’organisme judicial està interessat en alguns contractes de l’empresari Juan Carlos Barrabés, propietari d’Innova Next

La Fiscalia Europea investiga si la denúncia del sindicat Mans Netes contra Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, afecta a contractes subscrits amb fons europeus.

Segons consta en el sumari del cas, la Fiscalia Europea es va interessar per aquesta causa i, en concret, per alguns contractes de l’empresari Juan Carlos Barrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia Gómez i propietari d’Innova Next, que, segons informacions periodístiques, s’hauria beneficiat d’ajudes de l’entitat pública Red.es després de la mediació de l’esposa del cap de l’Executiu.

En un decret del 26 d’abril, l’organisme va demanar al Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid que l’informés “al més aviat possible” d’“els fets i delictes” que se segueixen en aquest procediment en la “que estaria implicada l’UTE Innova Next SLU-Escola de Negocis The Valley”.

I, va afegir, que “podria, si és el cas, arribar a exercir la seva competència” una vegada estudiï la documentació.

Després d’això, el jutge va dictar una provisió en la qual va donar compte a l’organisme europeu que en la causa consten “processos d’adjudicació de diferents contractes, per part de Red.es, entre altres a la UTE composta per les entitats Innova Next, SLU Escola de Negocis, i The Valley” i que s’investiguen delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis. Així, li va remetre còpia de la informació requerida, però no va entrar a valorar la competència, que és decisió de la Fiscalia Europea, ni tampoc si aquests expedients afecten fons europeus.

D’altra banda, el jutge ha demanat a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil que recapti “com més aviat millor” els expedients de contractació de diversos organismes del govern i també de l’Ajuntament de Madrid atorgats a empreses de Barrabés.

En concret, el jutge demana els contractes que Red.es, el Consell Superior d’Esports i l’Ajuntament de Madrid hagin adjudicat a la mercantil Innova Next, que ascendeixen a 10 milions d’euros.

El jutge investiga si aquestes adjudicacions van poder veure’s influenciades per les cartes de recomanació que va signar Begoña Gómez, esposa del president del govern, que va atorgar aquests contractes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.