Societat

societat

Drets Socials revisa el cost de centres de dia i residències per actualitzar la cartera de preus

El cost d’un centre de dia és de 848,15 euros i d’una residència de 2.097, segons un primer estudi presentat a sindicat i patronal

El cost mensual per usuari en un centre de dia és de 848,15 euros i en una residència puja fins a 2.097 euros. D’acord amb el compromís adquirit el juny de l’any passat amb sindicats i patronals, el departament de Drets Socials ha presentat per primer cop una estimació dels costos dels serveis residencials. Aquest estudi forma part de l’actualització de la Cartera de Serveis Socials endegada l’any 2023 i mostra com els equipaments amb els serveis integrats són més eficients.

El document es presenta com un punt de partida per continuar treballant conjuntament en l’anàlisi dels costos de tots els serveis socials de Catalunya i fixa una metodologia per actualitzar-los de manera periòdica. El primer àmbit d’estudi, d’acord amb l’ordre establert per la Comissió de Seguiment del programa, han estat els de residència i centre de dia per a gent gran.

L’informe, segons destaquen des de Serveis Socials, suposa un pas endavant en la relació entre el Departament i el sector social. En els darrers tres anys s’han incrementat prop d’un 15% les quanties dels pagaments del Departament als proveïdors.

Pel que fa als costos concrets, el departament calcula que la despesa mensual per usuari podria baixar fins als 747,71 euros de mitjana si els centres integrats en una residència tinguessin la mateixa ocupació que els de dia independents (72% d’ocupació).

L’estudi de costos s’ha fet seguint una metodologia objectiva i integral, amb dades facilitades directament pel sector social. S’han seleccionat 118 centres residencials i de dia per a gent gran, dels quals s’ha obtingut 79 respostes vàlides. Aquestes respostes corresponen a 79 equipaments que en total presten 145 serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.