Societat

societat

Més d’un centenar d’entitats ecologistes demanen recuperar el departament de Medi Ambient

Asseguren que des que va desaparèixer l’any 2010 hi ha hagut una “regressió ambiental” i aposten perquè tingui rang de vicepresidència

Un total de 127 entitats ecologistes demanen recuperar el Departament de Medi Ambient i fer-ho amb rang de Vicepresidència en el Govern que es constituirà properament, fruit dels resultats del passat 12-M. En un manifest conjunt, han denunciat que en les darreres quatre mandats Catalunya ha patit “una greu anomalia” en haver eliminat el 2010 la conselleria de Medi Ambient. L’absència d’aquesta, han dit, ha contribuït “a un llarg període de retrocés ambiental”. Han assenyalat que hi ha hagut una gestió “erràtica” de l’aigua, una manca de política d’impuls d’energies no renovables “no especulatives” i una pèrdua constatada de biodiversitat. Així, han demanat a les formacions polítiques del nou Parlament que es posicionin “clarament”.

El text, que està impulsat per Ecologistes de Catalunya, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, Depana i Ecologistes en Acció, també posa de manifest l’augment de la contaminació pel “descontrol” creixent de residus, l’impacte negatiu d’un model turístic i d’un sistema d’agroindústria i ramaderia “insostenibles”, la falta d’inversions en mobilitat sostenible, o l’espiral d’especulació urbanística.

Ecologistes de Catalunya han organitzat per demà dijous un debat amb experts acadèmics i socials per argumentar les motius pels quals creuen imprescindible la restitució del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.