Política

política

Últim debat al Congrés per aprovar la llei d’Amnistia

Entrarà en vigor un cop publicada al BOE i els jutges disposaran de dos mesos per aplicar-la

  • VÍDEO: .

Si no hi ha sorpreses d’última hora, el Congrés dels Diputats aprovarà avui de forma definitiva la llei d’amnistia. La sessió plenària, que es preveu que duri una hora i mitja, comença a les nou del matí i serà l’últim cop que els diputats debatin i votin un text que ha superat cinc mesos de tramitació a les dues cambres, amb una forta campanya en contra del PP. Un cop publicada al BOE, la llei entrarà en vigor i els jutges tindran dos mesos per aplicar-la, tot i que s’espera que alguns magistrats presentin qüestions prejudicials a Europa.

Les forces que donen suport a la llei (PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu, Podem i BNG) sumen 178 diputats, dos per sobre de la majoria absoluta de 176 necessària perquè prosperi.

Duran el debat, els grups intervindran de menor a major amb torns de set minuts cadascun. El govern espanyol pot fer ús de la paraula en qualsevol moment, tot i que per ara no està previst que utilitzi aquesta potestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.