Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià confirma per primer cop els atacs al centre de Rafah

Les forces d’Israel donen per conclosa l’operació a Jabalia després d’haver arrasat el camp de refugiats

L’exèrcit israelià ha confirmat aquest divendres per primera vegada que està operant en el centre de la ciutat de Rafah, a l’extrem sud de la Franja de Gaza i a tocar de la frontera amb Egipte. En un comunicat publicat aquest matí i recollit per l’agència Efe, les forces armades asseguren haver “localitzat llançacoets de Hamàs, boques de túnels i armes”, i que han desmantellat un centre d’emmagatzematge a la zona.

Dimarts passat, els tancs israelians van entrar el cor de la ciutat fronterera, d’on ja s’han vist forçat a fugir més d’un milió de persones, però l’exèrcit israelià no havia confirmat fins ara haver arribat tan lluny.

A més, aquest divendres, l’exèrcit israelià ha donat per conclosa l’operació militar al camp de refugiats de Jabalia, al nord de la Franja, després d’haver-lo arrasat per complet. “Les tropes de la Divisió 98 han completat la seva missió a l’est de Jabalia i continuen llestes per lluitar, i es preparen per continuar amb les operacions a la Franja de Gaza”, diu l’exèrcit en un comunicat publicat aquest divendres i recollit per l’agència Efe.

L’operació militar al camp de refugiats de Jabalia ha durat gairebé tres setmanes i en ella han mort deu soldats israelians, segons un recompte del mitjà local The Times of Israel. Una d’aquestes baixes s’hauria produït aquest mateix divendres.

A primera hora del matí, l’exèrcit israelià ha informat de la mort de dos soldats en combats en el castigat enclavament palestí, un al nord i l’altra al sud de la Franja, on també ha resultat greument ferit un altre soldat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.