Política

política

ERC descarta fer president Illa “en aquest moment”

Rovira diu que “no els fa por” una repetició electoral

Demana “tranquil·litat” enfront als que demanen que es publiqui urgent al BOE

ERC descarta fer president de la Generalitat el candidat del PSC Salvador Illa “ara mateix, on estem en aquests moments”. Així ho ha assegurat la secretària general del partit, Marta Rovira en una entrevista a RAC1, durant la qual ha afirmat que als republicans “no els fa por” una repetició electoral. Rovira ha lamentat “la pressió” cap a ERC. “Hem d’assumir la responsabilitat del país una altra vegada sense demanar res a canvi”. Així, ha advertit tant al PSC com a Junts que per negociar amb ERC cal parlar de referèndum, d’implantar l’amnistia i de finançament singular. D’altra banda, Rovira ha fet una crida a “refer ponts” entre els partits independentistes després de la “victòria” de l’amnistia i la “patacada” en els resultats del conjunt de l’independentisme el 12-M.

La republicana ha demanat una “mirada de caràcter estratègic” per tal de “tornar a refer ponts i confiances”. “Som molt més fortes quan compartim objectius i ens coordinem”, ha expressat l’endemà de l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés.

Sobre els mals resultats d’ERC les passades eleccions, Rovira ha dit que van “massa ràpid a passar pantalles” enfront dels que “s’han quedat encallats en l’1-O, reivindicant el referèndum”. “S’han emportat més el rèdit”, ha dit de Junts.

Pel que fa a l’amnistia, Rovira ha demanat fer un “discurs positiu” en enfront de les especulacions sobre quan es publicarà al BOE. “Tranquil·litat”, ha dit Rovira tot recordant que de mitjana les lleis tarden entre vuit i deu dies a sortir al diari oficial de l’Estat. “És un pas històric, una victòria brutal”, ha expressat. Tot i que ha vaticinat que els jutges “faran el que voldran” perquè són “operadors jurídics” que usen el podeu judicial responent a “idees polítiques”. Així, ha reconegut que ara el “repte” serà la implementació de la llei. “Estem preparats per lliurar batallar argumental”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.