Societat

Societat

A judici la cúpula d’Iqoxe per la peça separada del reactor

La jutgessa acusa tres directius i la pròpia companyia d’haver fet funcionar l’aparell sense autorització

Tres directius d’Iqoxe, a més de la pròpia companyia química a títol lucratiu, aniran a judici per la peça separada que investiga si es feia servir un reactor de forma clandestina i sense autorització. A la interlocutòria, segons ha avançat el Diari de Tarragona, la magistrada del jutjat 1 de Tarragona considera que quan es va posar en marxa la unitat U-3100 per substituir la U-350, aquesta darrera no va deixar de funcionar, sinó que va seguir operant i produint sense coneixement de les autoritats. A l’escrit, s’apunta que “es tractaria d’una conducta organitzada i continuada de l’empresa per la qual era necessària la participació dels seus màxims responsables i de la qual en resultava beneficiada de manera principal l’empresa Iqoxe”. Tant la fiscalia com els investigats han presentat recurs d’apel·lació a l’Audiència de Tarragona.

Aquesta peça separada té l’origen en la peça principal del cas Iqoxe, que investiga les causes de l’explosió d’un reactor el 14 de gener del 2020 que va provocar la mort de tres persones i va causar tretze ferits i nombrosos danys materials. La jutgessa ja va enviar a judici als tres directius i a l’empresa per l’explosió mortal al novembre de 2023. Per aquest cas, la fiscalia demana onze anys de presó per a tres directius i indemnitzacions milionàries. A més, hi ha una segona peça relacionada amb la companyia per presumptes vessaments contaminants al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.