Educació

medi ambient

Els centres educatius públics de Malgrat de Mar redueixen el consum energètic

Els tres centres educatius públics de Malgrat de Mar, les escoles Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat i l’IES Ramon Turró, han fet balanç avui del projecte conjunt 50/50 impulsat per la Diputació de Barcelona. Els centres educatius han aconseguit aquest curs de mitjana estalviar 9.503 kWh el que representa que s’han deixat d’alliberar a l’atmosfera 2,09 tones de CO2.

A partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i gestió de l’energia entre el professorat i l’alumnat han aconseguit un estalvi econòmic de més de 3.000 euros per centre. Amb aquest projecte, el 50% de l’estalvi obtingut es torna a l’escola a través d’un pagament financer, i el 50% de l’estalvi econòmic suposa a la vegada un estalvi net per l’administració local que paga les factures energètiques.

Els centres participants disposen d’una motxilla amb aparells que els ajuden a mesurar el consum d’electricitat, de la intensitat de la llum o de la temperatura als diferents espais. Amb les dades obtingudes en les auditories energètiques, els alumnes dissenyen un pla d’estalvi energètic per implementar accions o fer propostes de millora en la gestió energètica del centre.

Trobada al parc

L’alumnat ha explicat avui les seves experiències en un acte al parc de Francesc Macià que han presidit l’alcaldessa, Sònia Viñolas, i el diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra.

L’acte de tancament del projecte 50/50 a Malgrat de Mar coincideix amb la celebració, aquest dimecres, 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.