Gran angular

Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials

Situada a DFactory Barcelona, el principal ‘hub’ industrial del sud d’Europa, que impulsa el Consorci de la Zona Franca, aporta solucions a l’automoció o la construcció, entre d’altres

Windforce 3D és una empresa pionera en fabricació additiva, que ofereix solucions avançades d’impressió 3D per a empreses industrials. Amb seu al DFactory Barcelona, el principal node digital per a la indústria del sud d’Europa que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona gaudeix d’un entorn d’innovació i col·laboració tecnològica.

Windforce 3D ofereix una gamma de serveis que inclouen escaneig 3D, enginyeria inversa per a la creació de motllos i disseny de components en 3D, uns serveis que es complementen amb la producció de peces sota demanda end to end, és a dir, ofereix una solució funcional completa. Windforce 3D executa el procés de clau en mà, en què el client pot encarregar una peça específica i l’empresa la dissenya, l’escaneja, l’imprimeix i li fa els acabaments necessaris en un termini d’entre dues setmanes i un mes.

“Aquesta diversitat permet abordar projectes cada cop més complexos amb solucions personalitzades, de tal manera que donem accés i acompanyament al client a serveis com la impressió metàl·lica, els filaments, les poliamides o els acabats”, explica Yonatan Zioni, director de màrqueting de la companyia.

L’empresa que forma part del grup Excelencia Tech, el distribuïdor principal de les impressores de la marca Stratasys, compta amb una vintena de proveïdors a tot l’Estat espanyol. Així que a través de la seva xarxa de socis i col·laboradors, la signatura obre la porta a tecnologies com les de Stratasys, Massivit i la impressió de metall, entre d’altres.

Zioni explica que Windforce s’ha acabat convertint en una assessoria de serveis en impressió 3D, que s’ocupa de subministrar el desenvolupament de productes i una innovadora fabricació digital, que va des del concepte fins a l’execució. És a dir, fa possible el viatge del concepte a la realitat per al món industrial.

De fet, ara com ara, aplica la seva capacitat d’impressió 3D en sectors com l’automoció, l’aeronàutica, la construcció i la producció de peces industrials i prototips. “Oferim solucions innovadores com la fabricació de peces finals, utillatges, motlles i recanvis mecànics, que compleixen els estàndards més alts de resistència i funcionalitat”, assegura Zioni.

Des de l’empresa expliquen que les aspiracions de Windforce 3D són consolidar-se com un centre d’impressió de referència a l’Estat espanyol mitjançant la incorporació de les noves tecnologies i mantenint la seva essència de facilitar i accedir de manera directa o indirecta a qualsevol d’aquestes a través de la xarxa de col·laboradors.

Per Yonatan Zioni, estar ubicats a DFactory Barcelona, els dona accés a una xarxa de col·laboració multidisciplinària, infraestructures modernes i serveis compartits que els permeten la interacció entre empreses amb més trajectòria, amb investigadors i d’altres ‘start-ups’. I afegeix que aquesta infraestructura avançada és a més crucial per a Windforce 3D, ja que permet realitzar projectes de gran envergadura amb eficiència i qualitat.

Aliança estratègica

A principis de l’any 2023, Excelencia Tech i Windforce 3D van anunciar la formació d’una aliança estratègica per accelerar l’adopció de la tecnologia d’impressió 3D dels seus clients i ampliar les aplicacions i casos d’ús, utilitzant sempre les millors tecnologies disponibles en el mercat.

En aquell moment, des d’Excelencia Tech van explicar que amb les marques que representen, volen ser ambaixadors de l’adopció de solucions avançades orientades a la Indústria 4.0.

“Actuem a través d’una gran varietat de verticals, oferint una solució de 360 graus tant a les empreses que busquen fer els seus primers passos en la fabricació additiva com aquelles que ja tenen experiència en el sector”.

El mercat d’impressió 3D navega amb vent a favor i al llarg d’aquest 2024 es troba en ple procés de creixement, especialment afavorit per la important inversió en noves tecnologies de la indústria del sector. Els avenços en R+D, l’abaratiment dels costos i l’ampli ventall d’opcions a què es pot aplicar està impulsant l’enlairament del mercat de la impressió additiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.