Política

guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

El president nord-americà s’ha disculpat amb el seu homòleg ucraïnès pel retard en l’entrega d’armes durant els darrers mesos

El president nord-americà, el demòcrata Joe Biden, ha comunicat aquest divendres al seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, una nova ajuda dels Estats Units per valor de 225 milions de dòlars (uns 200 milions d’euros, al canvi actual). “Els Estats Units sempre estaran al vostre costat”, ha declarat Biden durant una reunió a París amb el mandatari ucraïnès, qui li va agrair el “gran suport” de Washington a Kíiv en la seva lluita contra Rússia, segons recull l’agència Efe.

En la trobada a París, on tots dirigents van assistir als actes de commemoració del vuitantè aniversari del Desembarcament de Normandia, el mandatari nord-americà va demanar disculpes a Ucraïna pel retard de diversos mesos en l’aprovació d’un paquet d’ajuda militar nord-americana, que va permetre a Rússia guanyar terreny en el camp de batalla. En concret, en les regions frontereres ucraïneses de Khàrkiv i Donetsk.

Abans de la reunió entre tots dos mandataris, Zelenski s’ha dirigit a l’Assemblea francesa, on ha assegurat que “Europa ja no és un continent de pau” i que el president rus, Vladímir Putin, és un “enemic comú”. En presència del mandatari ucraïnès, el grup d’armament el grup d’armament francoalemany KNDS ha oficialitzat aquest divendres la creació d’una filial a Ucraïna per produir equips i municions.

A més, dijous al vespre, el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar el subministrament de caces Mirage-2000 i l’entrenament de pilots ucraïnesos a l’Estat francès a partir d’aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.