Política

estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

Una associació ultra ha presentat denúncia contra l’esposa del president espanyol per suposada apropiació indeguda d’un programari del màster de la Complutense de Madrid que codirigia

L’associació ultra Hazte Oíz ha presentat una querella contra Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per suposada apropiació indeguda d’un programari del màster de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) que codirigia i per presumptes delictes d’administració deslleial, malversació i intrusisme, segons informa l’agència Efe.

Es tracta d’una querella diferent de la qual aquesta mateixa organització va presentar l’abril passat contra Gómez per corrupció en els negocis i tràfic d’influències que tramita el jutge d’instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, segons han informat aquest divendres en roda de premsa els advocats de l’organització d’extrema dreta.

El cas està relacionat amb el suposat ús privat que Begoña Gómez està fent en la seva nova empresa de consultoria Transforma TSC del programari que la Complutense de Madrid va implementar per al seu màster públic. La mateixa UCM ha obert una investigació interna per determinar si Transforma TSC, tal com anuncia en el seu web, ofereix aquest programari, que presenta com apropi, a les petites i mitjans empreses per aconseguir informes d’impacte social i mediambiental de les seves firmes.

Precisament aquest divendres, el rector de la Complutense, Joaquín Goyache, ha dit davant el Consell Social de la universitat que el seu rectorat ha demanat al Ministeri d’Indústria la relació de patents obertes a favor de Begoña Gómez i que treballa “amb la màxima transparència i diligència per defensar els interessos públics de la UCM”.

En un resum de la reunió, enviat per la UCM i recollit per Efe, s’explica que el rector ha informat que la Universitat s’ha dirigit al Ministeri d’Indústria i Turisme per demanar “una relació sobre el nombre d’inscripcions i registre s’han obert” a l’Oficina de Patents i Marques a favor de Begoña Gómez o bé a favor de la societat Transforma TSC SL.

També diu que estudiarà si ha d’emprendre accions, un cop rebi, la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.