Política

GUERRA A GAZA

Israel rescata quatre ostatges en una operació que causa més de 200 morts a la Franja

Els captius estan en bones condicions mèdiques, segons l’exèrcit

L’exèrcit israelià ha anunciat aquest dissabte el rescat amb vida de quatre ostatges al camp de refugiats de Nuseirat, al centre de la franja de Gaza, on ha dut a terme intensos atacs, mentre les autoritats palestines han denunciat la mort de més de 200 palestins en bombardejos aeris a la mateixa àrea, segons informa Reuters citant responsables de Hamàs.

La mateixa agència no ha pogut precisar si el rescat dels ostatges i la nova ofensiva israeliana formaven part del mateix operatiu.

Els ostatges rescatats són una dona i tres homes: Noa Argamani, de 25 anys; Almog Meir Jan, de 21; Andrey Kozlov, de 27 i Shlomi Ziv, de 40. Tots ells havien estat segrestats per Hamàs el 7 d’octubre en el festival de música Nova. “Estan en bones condicions mèdiques i han estat traslladats al centre Sheba Tel-HaShomer perquè se’ls practiquin més exàmens”, ha indicat l’exèrcit en un comunicat.

L’operació l’han realitzat tropes de l’exèrcit, agents del Shin Bet i la força d’elit Yamam, en dos punts al cor de Nuseirat, on el govern de Gaza ha denunciat fins a 93 morts i 150 ferits en intensos bombardejos durant les darreres 24 hores. Les mateixes fonts apunten que el balanç de víctimes mortals dels vuit mesos d’ofensiva israeliana s’eleva ja a 36.800

Amb el rescat de dissabte, quedarien encara a Gaza 116 dels 251 segrestats per Hamàs el 7 d’octubre. Des que va començar la guerra, Israel i Hamàs només han pactat un acord de treva d’una setmana a finals de novembre, que va permetre alliberar 105 ostatges a canvi de 240 presos palestins. Actualment, hi ha una proposta sobre la taula anunciada pel president dels EUA, Joe Biden, la setmana passada.

Gantz ajorna la dimissió

Després de la recuperació dels ostatges, el ministre Benny Gantz, de qui s’esperava que dissabte fes pública la dimissió del gabinet de guerra israelià, ha suspès la roda de premsa en què, previsiblement, havia de fer l’anunci.

Gantz havia amenaçat amb la renúncia el primer ministre, Benjamin Netanyahu, si aquest no presentava un pla de postguerra per a Gaza abans del 8 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.