Política

ESTAT FRANCÈS

Macron agraeix a Biden el “respecte i lleialtat” cap als aliats europeus

El president nord-americà tanca aquest diumenge la seva visita oficial a França

El president francès, Emmanuel Macron, ha agraït aquest dissabte al seu homòleg dels EUA, Joe Biden, “el respecte i la lleialtat” que mostra cap als aliats europeus amb “la voluntat de buscar acords, incloent-hi els més complicats”.

Macron va fer aquests comentaris en una declaració al Palau de l’Elisi després d’un dinar de treball amb el líder nord-americà, que clourà aquest diumenge la seva visita a França, on va arribar aquesta setmana per participar en els actes de commemoració del 80è aniversari del Desembarcament de Normandia.

Els dos mandataris s’han esforçat a mostrar una sintonia “amb un full de ruta comú” en els conflictes d’Ucraïna i Gaza i també sobre les diferències comercials amb la Xina.

Les paraules d’agraïment de Macron es produeixen en un context d’unes eleccions als EUA que podrien decidir el retorn a la Casa Blanca de Donald Trump, distant amb els aliats europeus i partidari d’afluixar en el suport econòmic i militar a Ucraïna.

En l’inici de la jornada de dissabte, el president francès va rebre el seu homòleg nord-americà a l’Arc del Triomf de París, on va tenir lloc una cerimònia solemne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.