Política

guerra a europa

Ucraïna ataca l’avió de combat més modern de Rússia

El caça es trobava estacionat en una base en territori rus a uns 600 quilòmetres del front

Les forces ucraïneses han atacat un avió de combat rus Su-57 d’última generació que estava estacionat en una base aèria a 589 quilòmetres del front, després que els seus aliats occidentals haguessin autoritzat Kíiv a utilitzar les seves armes per operacions militars contra territori de la Federació Russa. Es tracta d’un aparell monoplaça amb dos motors a reacció, que pot volar a una velocitat supersònica sense postcombustió, de cinquena generació i amb capacitat d’esquivar els sistemes de defensa antiaèria existents i en desenvolupament.

L’atac va tenir lloc dissabte, tot i que la intel·ligència militar ucraïnesa no ha informat de l’acció fins aquest diumenge. Ha compartit imatges de satèl·lit en les quals, segons ha dit, s’observen els danys de l’atac. Moscou, de moment, guarda silenci.

En cas de confirmar-se l’atac, seria la primera vegada que les forces ucraïneses colpegen amb èxit un avió Su-57, un caça considerat l’aparell militar més avançat de l’exèrcit rus.

Per la seva banda, les forces del president rus, Vladímir Putin, han assegurat aquest diumenge haver millorat les seves posicions en el nord de la regió ucraïnesa de Khàrkiv, la qual cosa contradiu les afirmacions de Kíiv i de la intel·ligència occidentals que aquest front s’ha estabilitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.