Política

estat espanyol

La fiscalia europea reclama al jutge la investigació sobre Begoña Gómez

L’òrgan europeu demana quedar-se amb la part principal de la causa que investiga l’esposa de Pedro Sánchez per presumpta corrupció en els negocis i tràfic d’influències

Ho fa perquè considera que afecta a fons comunitaris

La Fiscalia Europa reclama al titular el jutjat d’instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, la part principal de la causa que investiga Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

El Ministeri Públic de la UE ha fet la petició després de confirmar l’ús de fons europeus en tres contractes públics que es van concedir a l’empresari Carlos Barrabés, que va ser professor en un màster que codiriga l’esposa de Sánchez i propietari, després que aquesta l’hagués avalat amb cartes de suport.

Aquest moviment deixa en suspens la citació de Gómez com investigació, que s’havia previst el pròxim 5 de juliol, i arriba després que la setmana passada la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil s’hagués personat a la seu de la societat pública Red.es per recollir informació relacionada amb la investigació per ordre de la Fiscalia Europea.

L’òrgan amb seu a Luxemburg ja estava investigant aquests tres contractes després de rebre una denúncia de l’associació ultra HazteOír el 16 d’abril sobre les activitats de l’esposa del president del govern espanyol. El 26 d’abril passat va fer arribar una interlocutòria al jutjat que dirigeix el magistrat Juan Carlos Peinado preguntant quins delictes i quins fets investigava, atès que s’havia fet pública l’existència d’una causa oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.