Política

Política

Irídia demana que els policies no siguin amnistiats

El Centre per a la Defensa dels Drets Humans sosté que els 51 agents que van participar en càrregues com les de l’1-O han de ser jutjats i “condemnats”

El Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia, que exerceix l’acusació en 15 causes relacionades, ha reclamat avui que els 51 agents investigats per les càrregues policials en mobilitzacions independentistes no siguin amnistiats. L’entitat sosté que els agents han de ser jutjats i condemnats i les víctimes “escoltades i reparades” i recorda que la llei d’amnistia deixa exclosos de la seva aplicació els actes dolosos amb resultat de pèrdua o inutilitat d’òrgan o membre i els actes constitutius de tortures o tractes inhumans o degradants, informa l’ACN. Per això creu que l’amnistia no és aplicable als policies estatals encausats, com per exemple els del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona processats per la pèrdua d’un ull per pilota de goma de Roger Español l’1-O. “Era essencial que aquesta previsió s’inclogués a la llei per tal de complir amb les obligacions derivades de la ratificació per part de l’Estat espanyol de la Convenció contra la Tortura, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i el Conveni Europeu de Drets Humans, tots ells són instruments que vinculen els Estats a adoptar totes les mesures efectives per investigar i portar davant de la justícia els responsables d’aquestes vulneracions de drets”, sosté Irídia.

En tot cas, el Centre per a la Defensa dels Drets Humans valora de la llei d’amnistia que “retorna al camp de la política i al debat públic allò que mai hauria d’haver entrat a l’àmbit judicial”. Tot i això, matisa que “la recerca de la pau i la convivència no és incompatible amb la lluita contra la impunitat, tal com reiteradament han defensat diferents mecanismes internacionals de protecció dels drets humans que vinculen l’Estat espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.