Administracions

Mataró aposta per agilitzar la tramitació de llicències i permisos

Mataró inicia un pla de millora per ser més eficient en la gestió de la tramitació de llicències. Actualment el Servei de Llicències de l’Ajuntament atorga una llicència en uns 97 dies de mitjana, quan fa uns quatre anys aquesta espera podia ser el doble. Per simplificar els tràmits per a l’atorgament de llicències i permisos d’obres amb l’objectiu de reduir-ne els terminis el consistori ha signat un conveni de col·laboració amb els representants de cinc col·legis professionals.

L’Ajuntament ha formalitzat aquesta col·laboració amb el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB); el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC); el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN) i el Col·legi de l’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i Enginyeria Civil de Catalunya (ECCAT).

El conveni també contempla crear una comissió de treball entre l’Ajuntament i els representants dels diferents col·legis professionals, per fer el seguiment del conveni i per comentar temes vinculats als serveis de llicències i d’urbanisme. L’Ajuntament destinarà 80.000 euros a implementar millores del nou model de gestió.

Millorar el servei

Segons la diagnosi que s’ha fet del servei de mitjana es triguen 97 dies a tancar un expedient des de la sol·licitud d’inici de llicència i l’atorgament de la mateixa, mentre que fa uns 4 anys era quasi el doble. L’estudi apunta que el 69% dels expedients es tanquen amb cap o una discrepància i que també el 69% de les discrepàncies es podrien evitar si hi hagués una millor comunicació entre l’Administració i els usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.