Salut

sanitat

Salut tancarà 2.000 llits de servei no urgent la segona meitat d’agost

No ho considera una retallada perquè diu que garantirà tota l’assistència i recorda que enguany disposa de 661 milions més

El departament de Salut preveu deixar d’utilitzar fins a 2.095 llits convencionals durant la segona quinzena d’agost en una campanya d’estiu que oscil·larà entre la reducció de 400 la primera quinzena de juny i de 900 la segona quinzena de setembre. Són llits que no presten servei d’UCI, quirúrgic o domiciliari, segons informa EFE. El conseller en funcions, Manel Balcells, nega que hi hagi retallades perquè, recorda, el departament disposa enguany de 661 milions més per a les despeses previstes per mitjà d’un suplement de crèdit. Aquests diners permetran complir “els compromisos laborals del conveni del SISCAT (sanitat concertada) i el III Acord de l’ICS (pública) i garantir l’activitat assistencial amb totes les garanties”, defensa Balcells.

El conseller ha fet públiques les xifres de tancaments a l’Hospital del Vall d’Hebron, el més gran del país, per desmentir les donades per responsables del centre hospitalari. Segons el departament la reducció de llits serà de 178 i no pas de 300 mentre que a l’Hospital de Bellvitge se’n tancaran fins a 140 a l’agost, menys dels 198 que es van tancar a l’agost de l’any passat. Balcells argumenta que l’activitat quirúrgica, consultes externes i proves diagnòstiques s’han incrementat de gener a maig al sistema sanitari català de manera que a l’estiu es puguin reduir activitats no essencials. “El nivell més baix de llits disponibles a l’agost estarà al 81 %, al setembre al 92 % i al juliol al 91 %. Per tant, la planificació quirúrgica s’organitza perquè als centres es puguin fer vacances”, defensa Balcells.

En l’atenció primària, Salut reforçarà amb 252 professionals sanitaris, entre metges, infermeres i administratius les principals zones turístiques començant per Girona, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i Lleida i, en menor mesura, Barcelona, la Catalunya Central i l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.